دستهبندیها
- منتشر شده در دوشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۴

شهادت آیت الله قاضی طباطبایی اولین شهید محراب را از سایت نکس ایران دریافت کنید.
.:: شهادت آیت الله قاضی طباطبایی اولین شهید محراب به دست منافقان :: دانشگاه ایلام ::.
10 آبان ماه، سالروز شهادت اولین شهید محراب، آیتالله سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی است.
وی از شاگردان امام خمینی(ره)، آیتالله سیدمحسن حکیم(ره)، آیتالله سیدابوالقاسم خوی(ره)، آیتالله حاج شیخ عبدالحسین رشتی(ره)، و آیتالله شیخ محمدحسین کاشف الغطاء(ره) بود.
اقامت در نجف و استفادههای علمی و معنوی از حوزه علمیه را میتوان از بهترین و شادابترین روزگاران عمر آیتالله قاضی طباطبایی به حساب آورد. در آن ایام بهاران، با شور و شوق به تحکیم مبانی فکری خود پرداخت و به درجات عالی فقاهت و اجتهاد رسید و از مراجع بزرگی مثل آیت الله حکیم و آیت الله کاشف الغطاء و دیگران به اخذ اجازه اجتهاد نایل آمد.
آیتالله سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی در سن 42 سالگی با کوله باری از علم و دانش و معرفت، حوزه نجف را پشت سر گذاشت و به سوی زادگاه خود شهر تبریز رهسپار شد تا به وظایف بس سنگین خود، در جهت اشاعه فرهنگی غنی و پویای آیین حیات بخش اسلام بپردازد.
نامه آیتالله کاشف الغطاء به آیتالله قاضی طباطبایی
استاد بزرگوارش آیتالله کاشف الغطاء در یکی از نامههای خود، خطاب به آیتالله قاضی چنین مینویسد: «ای سید بزرگوار و ای دانشمند والا مقام ... ما از حالا میبینیم که مردم آذربایجان عموماً و اهالی تبریز خصوصاً از راهنماییها و ارشادات شما بهرهمند میشوند و چه زود است تأثیر خدمات ارزنده شما در نصرت حق و از بین بردن باطل محسوس و ملموس باشد و در یاری و کمک از حق چه (کسی) بهتر و مقدمتر از شما است؟»
نقش آیتالله قاضی در سال 1342
سال 1342 شمسی در تاریخ ایران، سالی است به یاد ماندنی و خاطره انگیز، سالی که بزرگ رهبر مستضعفان جهان با خروش بیامان خود چنان موج بنیانکنی به راه انداخت که میرفت برای همیشه نظام ستم شاهی را به زبالهدان تاریخ بسپارد.
این بار امام بزرگوار عروسکهای خیمه شب بازی حکومت پهلوی را به هیچ انگاشته، همچون عقاب تیز پرواز، امالفساد جهانی را در نوک حمله خود قرار داد و با هجوم برق آسا، پنجههای پولادین و دشمن شکار خویش را بر سر آمریکا فرود آورد.
به دنبال آن یاران با وفای آن امام آزادگان، به تبعیت از وی در سراسر کشور قد علم کردند و پرچم جهاد و مبارزه بر افراشتند. در این مبارزه بی امان، مجاهد نستوه آیتالله قاضی طباطبایی سهم به سزایی در بر انگیختن احساسات پاک مردم داشت.
وی با سخنرانیهای آتشین و پخش اعلامیههای ضد رژیم، مردم قهرمان تبریز را به صحنه پیکار آورد و با این عمل شجاعانه خود، شعله بر خرمن دشمن انداخت و حال زارشان را پریشانتر ساخت.
طاغوتیان به خوبی میدانستند، قیام آذربایجان یعنی به حرکت در آمدن کل ایران و این همان کابوسی بود که دژخیمان همواره از آن وحشت داشتند.
دستگیری آیتالله قاضی طباطبایی
در پی جوش و خروش امت مسلمان، مرکز نشینان سازمان ضد امنیّت با هماهنگی «علی دهقان» استاندار وقت آذربایجان، و «حسن مهرداد» رئیس ساواک تبریز، آیتالله سیدمحمدعلی قاضی را دستگیر و به پادگان زرهی تهران بردند و بعد از آن به سیاهچال مخوف قزل قلعه تحویل دادند که دو ماه و نیم ماندگار شدند و بعد از آزادی از زندان هم کسی حق رفت و آمد و تماس با ایشان را نداشت و همواره زیر نظر و مراقبت شدید مأموران ساواک بود و در تهران به عنوان تبعیدی زندگی میکرد.
آیتالله قاضی به خاطر مبارزات بیامانش، سالهایی از عمر پر برکت خود را در زندانها و تبعیدگاهها سپری کرد که یکی از محلّهای تبعید وی بافت کرمان بود.
ماجرای تبعید آیتالله قاضی به بافت کرمان
روز سیام آذر ماه 1347 شمسی مصادف با عید سعید فطر بود، در شهر تبریز نماز عید فطر در جو معنوی به امامت عالم ربانی حضرت آیتالله سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی برگزار شد.
وی که هیچ فرصتی را از دست نمیداد، از این اجتماع با شکوه نهایت استفاده را کرد و بر علیه سردمداران رژیم سخنرانی کرد و ضمن گفتار آتشین نقاب از چهره کریه رژیم پهلوی بر گرفت و روابط خفّت بار دولت با رژیم غاصب و نامشروع صهیونیستی را محکوم کرد، غروب همان روز برای اداء نماز مغرب و عشاء به مسجد شعبان تشریف آوردند و بعد از نماز و پاسخ به ابراز احساسات مردم از مسجد خارج شد.
هنوز چند قدمی از در مسجد دور نشده بود که مزدوران وی را احاطه کردند و با اجبار سوار ماشین کردند و سپس او را به بافت کرمان تبعید کردند.
ادب کردن مأمور ساواک
بعد از اسکان در بافت کرمان، هر روز یک مأمور ساواک جهت حضور و غیاب تبعیدی به محل سکونت او سر میکشید. اتاقی که آیتالله قاضی در آن، روزهای تنهایی میگذراند، یک اتاق کوچک و محقّری بود که از سطح حیاط دو پلّه پایینتر بود، مأمور ساواک طبق تعلیماتی که از طرف سازمان به او داده شده بود، با گستاخی و تبختر رفتار میکرد و برای اینکه زور و حاکمیت دستگاه را به رخ تبعیدی کشیده باشد، به جای وارد شدن از در اتاق، با کفش از پنجره میپرید وسط اتاق و با حالت غرور و خود خواهی و صدای خشن و ناهنجار دستور میداد زود باش امضا کن ...
چند روز بدین منوال گذشت و آیتالله قاضی چند بار به ایشان تذکر داد که ادب را رعایت کند، ولی آن بیادب گوشش بدهکار نبود و دست از کار بیشرمانه خود بر نمیداشت.
روزی هنگامی که آن مزدور با همان رفتار پست همیشگی به وسط اتاق پرید، سید دلاور بلافاصله کتاب سنگین و ضخیم «المنجد» را برداشت و محکم بر پس گردن مأمور کوبید و فریاد زد: بیادب! مگر نگفتم مؤدب باش ...
مأمور مغرور و خود باخته، با زبونی و ترس از اتاق بیرون رفت و آیتالله قاضی با این عمل شجاعانه خود بار دیگر ثابت کرد که سر نیزه در مقابل نیروی پر توان ایمان و استقامت محکوم به شکست است.
بعد از بافت کرمان، آیتالله قاضی را به زنجان تبعید کردند و بعد از اتمام آن به تبریز مراجعت کرد.
توضیح عالمانه آیتالله قاضی درباره سجده بر تربیت امام حسین(ع) به جوانان اهل سنت
آیتالله قاضی یکی از عالمان روشن بین و ژرفنگری بود که همیشه بر وحدت اسلامی تأکید داشت و در فرصتهای مناسب با رفتار مدبرانه در جهت تحقق بخشیدن هر چه بیشتر وحدت بین مسلمانان جهان میکوشید.
وی میگوید: «یاد دارم در زمانی که از سوریه برگشته وارد عراق شدم و غروب نزدیک بود، توقف کردیم که نماز مغرب ادا کنیم و حرکت کنیم، وضو گرفته در صحن خانه وسیعی حصیر انداخته خواستم مشغول نماز باشم، دیدم عدهای از جوانان اهل تسنن آمدند و در چند قدمی ایستادند، فهمیدم که میخواهند بدانند که چطور سجده خواهم کرد! من هم در موقع سجده پیشانی را بر بالای حصیر گذاشتم و سایر رفقا نیز اغلب از من تبعیّت کردند، بعد از فراغت از نماز چند نفر از آنها جلوه آمده از حقیقت سجده بر تربت کربلا که بعضی از همراهان نماز گذاشته بودند، سؤال کردند، واقع امر را به آنها بیان کردم، بسیار قانع شده و امتنان به جا آوردند و اظهار کردند که به ما جور دیگر تلقین کردهاند».
آیتالله قاضی در سنگر جمعه و جماعت
در مرداد ماه 58 طی حکمی از سوی رهبر کبیر انقلاب، آیتالله قاضی به عنوان نماینده تام الاختیار و امام جمعه تبریز منصوب شد و همه هفته با حضور در مراسم با شکوه نماز جمعه به ایراد خطبه و ارشاد و راهنمائی مردم پرداخت.
آیتالله قاضی اولین شهید محراب/آرزوی آیتالله قاضی بعد از شنیدن خبر شهادت آیتالله مطهری
هنوز شش ماه از طلیعه انقلاب شکوهمند اسلامی نگذشته بود که ستاره درخشانی از آسمان پر فروغ علم و فقاهت غروب کرد. این بار دست پلید استکبار جهانی از آستین کثیف، گروهک منحرف فرقان بیرون زد و ناجوانمردانه استاد بزرگ حوزه و دانشگاه آیتالله مطهری را به شهادت رساند ...
وقتی خبر شهادت مظلومانه استاد مطهری به گوش آیتالله قاضی رسید، بسیار متأثر شد و همواره به اطرافیان خود میگفت: کاش بنده هم مثل استاد مطهری، روزی به شهادت برسم.
آیتالله قاضی، سر انجام بعد از عمری مجاهدت و تعلیم و تربیت و نویسندگی، به تاریخ 10 آبان ماه 1358 در حالی که روز عید قربان نماز عید خوانده بود به هنگام شب، بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد شعبان، قربانی دین خدا شد و بار دیگر گروه فرقان با این جنایت هولناک، دل امت و امام را جریحه دار ساخت.
فردای آن روز مردم مصیبت زده آذربایجان در حالی که سیل اشکشان جاری بود و قلبشان را غم و اندوه فرا گرفته بود، پیکر پاک آن شهید را تشییع کردند و در آرامگاه خانوادگی واقع در مسجد مقبره بازار تبریز به خاک سپردند.
امام خمینی(ره) در پیام شهادت آیتالله قاضی نوشتند:
«بسم اللَّه الرحمن الرحیم
إنا للَّه وإنا إلیه راجعون
با کمال تأسف ضایعه ناگوار شهادت عالِم مجاهد، حجتالاسلام والمسلمین، آقای حاج سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی- رحمة اللَّه علیه- را به عموم مسلمانان متعهد و علمای اعلام مجاهد و مردم غیور مجاهد آذربایجان و خصوص بازماندگان این شهید سعید تسلیت عرض و از خداوند متعال صبر انقلابی برای مجاهدین راه حق و اسلام خواستارم.
ملت عزیز برومند ایران و آذربایجانیان غیرتمند عزیز باید در این مصیبتهای بزرگ که نشانه شکست حتمی دشمنان اسلام و کشور و عجز و ناتوانی و خودباختگی آنان است، هر چه بیشتر مصمم و در راه هدف اعلای اسلام و قرآن مجید بر مجاهدات خود افزوده و از پای ننشینید، تا احقاق حق مستضعفین را از جباران زمان بنمایند.
عزیزان من، در انقلابی که ابرقدرتها را به عقب رانده و راه چپاولگری آنان را از کشور بزرگ بسته است، این ضایعات و ضایعات بالاتر، اجتناب ناپذیر است.
ما باید از کنار این وقایع با تصمیم و عزم و خونسردی بگذریم؛ و به راه خود - که راه جهاد فی سبیل اللَّه است - ادامه دهیم.
شهادت در راه خداوند زندگی افتخارآمیز ابدی و چراغ هدایت برای ملتهاست. ملتهای مسلمان باید از فداکاری مجاهدین ما در راه استقلال و آزادی و اهداف مقدسه اسلام بزرگ الگو بگیرند؛ و با پیوستن به هم سد استعمار و استثمار را بشکنند و به پیش به سوی آزادگی و زندگی انسانی بروند.
از خداوند متعال عظمت اسلام و مسلمین و رحمت و مغفرت برای شهدای راه حق و شهید سعید طباطبایی خواستارم».
منبع مطلب : www.ilam.ac.ir
مدیر محترم سایت www.ilam.ac.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
نگاهی به سیره زندگی اولین شهید محراب
آیتالله شهید قاضی طباطبایی، اولین شهید محراب 40 سال پیش در چنین روزی به دست تروریستهای گروهک فرقان در محراب نماز به شهادت رسید تا افتخار نخستین شهید محراب انقلاب اسلامی را از آن خود کند. روحانیت فداکار در جریان انقلاب اسلامی و پس از آن، در کنار سایر اقشار مردم در حفظ نظام اسلامی ایثارگری کردهاند که شهید بزرگوار «آیتالله سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی» اولین امام جمعه تبریز و مبارزترین عالم آذربایجان نمونه اعلایی از این نوع شخصیتهای جاودانه است.
محمدعلی قاضی طباطبایی، فرزند آیتالله حاج میرزا باقر، در سال 1293 شمسی در تبریز متولد شد. وی تحصیلات مقدماتی علوم دینی را از پدر بزرگوار و عموی گرامیاش، آیتالله میرزا اسدالله در تبریز فرا گرفت و در سال 1316 هنگام قیام مردم تبریز به اتفاق پدرش، به خاطر مبارزات انقلابی به تهران تبعید شد و پس از چند ماه به تبریز بازگشت.
این عالم مجاهد دو سال بعد جهت تحصیل در حوزه علمیه قم به شهر قم مشرف شد و از محضر آیات عظام مرحوم آیتالله سیدمحمد خوانساری، مرحوم آیتالله سیدمحمد حجت کوهکمری، مرحوم آیتالله صدر، مرحوم آیتالله بروجردی و آیتالله گلپایگانی کسب فیض کرد.
آن شهید بزرگوار از محضر «امام خمینی(ره)» نیز بهره برد و از شاگردان و علاقهمندان ایشان بهشمار میرفت. در سال ۱۳۶۹ هجری قمری شهید قاضی از قم به نجف عزیمت کرد و نزد علمای برجسته نجف یعنی مرحوم «آیتالله حکیم عبدالحسین رشتی»، «میرزا باقر زنجانی» و «بجنوردی» به کسب علوم دینی پرداخت. راهنمایی شهید قاضی در مسائل سیاسی و انقلابی زبانزد خاص و عام بود.
شخصیت و آثار علمی آیتالله قاضی طباطبایی
آن شهید بزرگوار بهدلیل تسلطی که به زبان عربی داشت، مقالاتی به زبان عربی برای مجلات کشورهای عربی نیز مینگاشت. مقالات زیادی از ایشان در مجلات مصر چاپ شده است، مطالعات تبلیغاتی ایشان به تصریح دوستان و آشنایان کمنظیر و اطلاعات ادبی ایشان بسیار وسیع بود. آثار قلمی با ارزشی از ایشان به یادگار مانده است که از آن جمله میتوان به مقدمه و تصحیح تفسیر (جوامعالمجامع) علامه طبرسی، ذکر حدیقه الصالحین در (الذریعه الی تصانیف الشیعه) شیخ آقا بزرگ تهرانی، پاورقی بر (فردوس الاعلی) نوشته کاشف الغطاء تعلیقات بر (انوار نعمانیه)، اضافات و تعلیقات بر کتاب (انیس الموحدین) ملا محسن نراقی، تقریرات دروس اساتید نجف، تقریرات فقه و اصول مرحوم آیتالله حجت، مراسلات با مرحوم علامه کاشف الغطاء. کتاب (صدقات امیرالمؤمنین و صدیقه طاهره)، تاریخ قضا در اسلام و حضرت امام حسین(ع) و تحقیق روز اربعین و... اشاره کرد.
ایشان کتابخانه ارزشمندی از اجدادش به ارث برده بود که اغلب نسخههای آن منحصر به فرد بودند. مرحوم قاضی طباطبایی با اغلب محققان معاصر چون آقا بزرگ تهرانی، جلالالدین محدث اُرموی، امام موسی صدر، آیتالله دستغیب و علامه امینی دوستی داشت و باب نامهنگاری همواره بین آنها باز بود.
دوران حیات سیاسی آیتالله قاضی طباطبایی
شهید «آیتالله قاضی طباطبایی» همچنانکه در تلاشهای علمی کوشا بود، در مبارزات سیاسی نیز شرکت فعالانه داشت. آن شهید بزرگوار دارای روحیه انقلابی و ارادهای خلالناپذیر بود و در پرونده قطوری که ساواک در مورد ایشان تهیه کرده، این نکته مشهود است. شرکت علنی و بارز آن شهید در مبارزات سیاسی از سالهای ۴۱ و ۴۲ همزمان با آغاز نهضت اسلامی شروع میشود و ایشان یکی از رهبران و پایههای نهضت در آذربایجان بود که در جریان همین مبارزات دستگیر و در زندان «قزلقلعه» تهران زندانی شد.
آیتالله شهید قاضی به اتهام اینکه در خلال بحث پیرامون حکومت اسلامی و جنایات اسرائیل در یک سخنرانی علنی نام امام را به عظمت و عزت بر زبان آورد به مدت شش ماه به «بافق» کرمان تبعید شد. پس از آن به بهانه دیگری شش ماه دیگر به زنجان تبعید شد. شهید قاضی در تبریز تنها نماینده تامالاختیار حضرت امام خمینی(ره) بوده و نقش ایشان در شکل دادن به مبارزات مردم تبریز نیز شایان توجه است.
«مسجد شعبان»، محور مبارزه و مرکز مبارزات در آذربایجان شرقی بود که شهید قاضی طباطبائی امامت آنجا را عهدهدار بود. شهید قاضی در مبارزه از همه جلوتر و فوقالعاده محبوب و مورد احترام بود و به همین دلیل دسایس دشمنان و منحرفان از اسلام علیه ایشان کارگر نمیشد. نفوذ ایشان به حدی بود که اگر روزی را در آذربایجان تعطیل اعلام میکرد بدون شک آن روز همهجا بهحال تعطیل در میآمد.
آیتالله شهید قاضی جزو اولین کسانی بود که در آذربایجان اعلامیه خلع شاه از سلطنت را امضا کرد. ساواک با صرف بودجههای ویژه، جریانات مخالف ایشان در تبریز را تقویت میکرد تا اثرات فعالیتهای ایشان را در زمینهسازی برای انقلاب خنثی کند.
در ماههای قبل از پیروزی انقلاب، رهبری جریانات حاد سیاسی، برپایی تظاهرات و تشکیل مجالس، همه بر عهده این شهید بزرگوار بود و ایشان اولین امضاکننده اعلامیه ۲۹ بهمن ۵۶ در چهلم شهدای قم بود. مرحوم آیتالله شهید قاضی همیشه سدّ مستحکمی در مقابل خطوط انحرافی در جریانات ضدانقلابی بود و از اوان پیروزی انقلاب علیه جریانات منحرف و وابسته، نظیر «خلق مسلمان» افشاگریهای لازم را میکرد و منحرفان با وجود ایشان، قدرت و جرئت ابراز وجود پیدا نمیکردند. خدمات ایشان بعد از پیروزی انقلاب نیز شایسته توجه بسیار است.
ساواک در گزارشی گفته بود که در بررسیهایی که به عمل آمده معلوم شده آقای طباطبایی که میبایست تحت نظر ساواک باشد بدون اجازه ساواک از تهران خارج شده. پس از عزیمت آقای خمینی به قم، بین این دو نفر در قم ملاقاتی انجام گرفته که عکس ملاقات نامبرده نیز به ضمیمه تقدیم میگردد. (یاران امام به روایت اسناد ساواک، جلوهٔ محراب، ص ۱۱۹).
قاضی طباطبایی در تبریز دارای قدرت زیادی بود، بهگونهای که ساواک نیز بارها این را در گزارشهای خود آورده است: «اگر این شایعه درست باشد که آقای قاضی در هر روز بیش از دویست هزار تومان خرج نمازگزاران میکند که در ماه مَبلغ سرسامآوری خواهد شد، با کسی که این قدر تمکن مالی دارد مخالفت کردن بیفایده است. حال اگر این شایعه درست نباشد و مردم به خاطر خود او به نمازش حاضر میشوند دیگر بدتر، چون این قدرت هیچ وقت شکسته نمیشود.» (مصاحبه با سیدرضا غفاری، به نقل از کتاب خمینی اذربایجان، ص ۳۷).
پیوند و علاقه مرحوم قاضی با امام خمینی نیز ناگسستنی شده بود. وی پس از درگذشت مصطفی خمینی گفته بود: اگر یکی یا همه فرزندانم درمیگذشتند اینچنین ناراحت نبودم که از رحلت آیتالله مصطفی خمینی ناراحت شدم. (به نقل از دکتر محمد باقر صدری مهربانی، مندرج در خمینی آذربایجان، ص ۴۸)
شهادت مجاهدی دیگر از ذریه امیرالمؤمنین(ع) در مسلخ عشق
«شهید قاضی طباطبایی» بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب از طرف امام به سمت امام جمعه تبریز منصوب شد و اولین نمازجمعه را در این شهر بزرگ برپا کرد. ایشان همچنین کمیتههای انقلاب اسلامی آذربایجانشرقی و غربی را تشکیل داد و نقش زیادی در راه اندازی استانداریها، فرمانداریها و ادارات استان ایفا کرد. مرحوم قاضی همچنین زحمات زیادی برای رسیدگی به محرومان و مستضعفین متحمل شد و تا آخرین لحظه از آرمانهای خود کوتاه نیامد؛ تا اینکه پس از یک عمر مجاهده و تلاش خالصانه به دست عوامل خود فروخته و سر سپرده استکبار جهانی در شامگاه دهم آبان سال ۵۸ مصادف با عید سعید قربان سال ۱۳۹۹ هجری، بعد از ادای فریضه نماز مغرب و عشاء و در حال مراجعت از مسجد به منزل، مورد هجوم عوامل سرسپرده استکبار تحت نام گروه «فرقان» قرار گرفت و شربت شهادت را نوشید و اولین شهید محراب انقلاب لقب گرفت. یاد این فقید شهید گرامی و راهش پر رهرو باد.
منبع مطلب : tabriz.iqna.ir
مدیر محترم سایت tabriz.iqna.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
دانلود برنامه مخصوص اندروید
دانلود برنامه مخصوص اندروید
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مطالب مرتبط
نظر خود را بنویسید
آخرین مطالب
- پیش بینی کارتون سیمپسون ها در مورد انتخابات آمریکا۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- دانلود اهنگ رفیقم چی بگم بارونه حالم علی زند وکیلی۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- دانلود انیمیشن باب اسفنجی درحال فرار 2020 دوبله فارسی۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- دانلود آهنگ وای از این زمونه حال دلمو هیشکی نمیدونه۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- دانلود انیمیشن باب اسفنجی اسفنج درحال فرار دوبله فارسی۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- دانلود اهنگ علی بابا الو سلام بگو کارتو افتادم یهو یاد تو۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- دانلود اهنگ عشق یعنی وقتی که دستتو میگیرم مطمئن باشم که از خوشی میمیرم۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- عدد شاخص کل در پایان جلسه معاملاتی چهارشنبه 21 آبان ماه در چه محدودهای خواهد بود؟۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- امتیازات نوجوان و جوان خوب را از دیدگاه رهبر معظم انقلاب بیان کنید۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- فرض کن به خانه ی دوستت رفته ای و اودرخانه نبوده است برایش یک یادداشت بنویس۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- پنج جمله از متن درس زیبایی شکفتن بنویسید و نهاد ها را مشخص کنید۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- دو واژه بنویسید که دو شکل نوشتاری داشته باشد و هر دو شکل آن صحیح باشد۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- با توجه به عرضه اولیه های سال 98 به ترتیب چند نماد در بورس و چند نماد در فرابورس عرضه شده است؟۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- چرا ایران تلاش میکند به صادرات نفت وابسته نباشد و سایر کالاها را به خارج صادر کند۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- معنی دوکس رنج بیهوده بردند و سعی بی فایده کردند یکی آنکه اندوخت و نخورد دیگر آنکه آموخت و نکرد۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- تعلیق نماد معاملاتی ناشر به استناد ماده 19 مکرر 1/ 12 مکرر 4 دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- در بیشتر نیروگاه های برق برای تولید انرژی الکتریکی از کدام منبع انرژی استفاده میشود۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- معنی هرکه با بدان نشیند اگر نیز طبیعت ایشان در او اثر نکند به طریقت ایشان متهم گردد۱۳۹۹/۱۲/۱۷
- دانلود آهنگ آدم انقدر که جذاب نمیشه دورت بگردم۱۳۹۹/۱۲/۱۶
- بارش بارانی یار خراسانی ای اشتر ثانی قاسم سلیمانی۱۳۹۹/۱۲/۱۶
مطالب تصادفی
- دانلود آهنگ بارونی که میباره از چشمامه دلگیرم از هرکی که تو دنیامه۱۳۹۹/۱۲/۱۵
- دختر خجالتی جذاب لعنتی عمرا اگه دنیا مثل تو رو بیاره ریمیکس۱۳۹۹/۱۲/۸
- معنی کم گوی و گزیده گوی چون در تازاندک توجهان شودپر۱۳۹۹/۱۲/۹
- آيا خوردن سينه باعث بزرگ شدن آن ميشود؟ نی نی سایت۱۳۹۹/۱۲/۶
- مردم در زمان پیامبر دلیل خورشید گرفتگی را چه میدانستند۱۳۹۹/۱۲/۱۰
- دانلود اهنگ رفیقوم دردت به جونوم ای برار مهربونوم۱۳۹۹/۱۲/۱۲
- در بازی والیبال مهارتی را که برای دریافت توپ های کم ارتفاع میباشد۱۳۹۹/۱۱/۱۶
- به ازای هر ۱۰۰۰ متر ارتفاع دمای هوا چند درجه کاهش می یابد۱۳۹۹/۱۱/۲۷
- آخرش دنیای نامرد دست ما دوتارو از همدیگه وا کرد۱۳۹۹/۱۱/۲۶
- چگونه در اینستا تیک آبی بگیریم۱۳۹۹/۱۱/۱۶
- چند روز بعد از تماس با فرد کرونایی مبتلا میشویم۱۳۹۹/۱۲/۶
- اهنگ اصلا مگه میشه دوست نداشت حالا هی پیشم نباش۱۳۹۹/۱۱/۱۱
- هواشناسی سردشت آذربایجان غربی۱۳۹۹/۱۱/۱۵
- برنامه غذایی که مواد مغذی مناسب در خود نداشته باشد موجب ریزش چه چیزی میشود۱۳۹۹/۱۲/۴
- دانلود آهنگ خدا هوار هوا سرده چه سوزی داره از فردین انگزی و ایمان رشیدی۱۳۹۹/۱۱/۱۱