دستهبندیها
- منتشر شده در یکشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۳

شروع ترم جدید دانشگاه ها برای دانشجویان جدیدالورود را از سایت نکس ایران دریافت کنید.
جزئیات ترم جدید و وضعیت دانشگاهها تا پایان سال ۹۹ | حضور دانشجویان جدید الزامی نیست
به گزارش همشهری آنلاین، هر چند ترم گذشته فرصتی بود تا دانشجویان، استادها و مدیران دانشگاهی تا حدودی با فضای جدید آموزشی آشنا شوند اما هنوز هم شروع ترم جدید به شکل مجازی چالشهای بسیاری را ترسیم میکند؛ از هزینه اینترنت گرفته تا بحث توانمندی استادها در آموزش مجازی و شهریههایی که با وجود کلاسهای غیرحضوری کاهش نیافتهاند. برای پاسخ به این سؤالها با علی خاکیصدیق، معاون آموزشی وزارت علوم به گفتوگو نشستیم. او ضمن توضیح در مورد افرادی که برای حضور در دانشگاه از اولویت برخوردار هستند، با قاطعیت گفت که به دانشگاهها توصیه کرده است اگر استادی توانایی آموزش مجازی را ندارد، فرد دیگری را جایگزین کنند.
آقای صدیق! با توجه به اینکه بیشتر دانشگاهها بازگشایی شدهاند، در مورد وضعیت سال تحصیلی جدید برایمان توضیح دهید. چه برنامههایی برای حفظ سلامت دانشجویان و دانشگاهیان در کنار حفظ کیفیت آموزش پیگیری شده است؟
آموزش ترم جدید بر پایه آموزش الکترونیک در دانشگاهها گذاشته شده است؛ در واقع بهدلیل شیوع کرونا که از ترم گذشته دانشگاهها را با خود درگیر کرد، ما به یک شکل جدید آموزشی روی آوردیم. با توجه به تفاوت توسعه زیرساختها و تجربهای که دانشگاهها در ترم گذشته بهدستآوردهاند، امیدواریم که کیفیت آموزش بهتر از ترم گذشته باشد. در برخی از دانشگاهها برنامهریزی شده است که آموزش به شکل ترکیبی حضوری و غیرحضوری باشد و در دانشگاههایی که عمده دانشجویان بومی هستند- این دانشگاهها چون مسئله خوابگاه و خدمات رفاهی را برای دانشجویان ندارند- میتوانند از آموزش حضوری با رعایت پروتکلها استفاده کنند.
در دانشگاههای بزرگتر ما که در تهران و مراکز استانها مستقر هستند، بهدلیل حضور دانشجویان غیربومی، مسئله اسکان و خدمات رفاهی جدی است. دانشگاهها زیرساختها و امکاناتشان در این قسمت متفاوت است. تمام دانشگاهها برنامهریزی کردهاند که با توجه به ظرفیت دانشگاهشان، پذیرای درصدی از دانشجویان باشند. این درصد در میان دانشگاهها متفاوت است. برای زمینهسازی حضور دانشجویان در دانشگاهها چند اولویت مدنظر قرارگرفتهاست، دانشجویانی که دروس کارگاهی، آزمایشگاهها و عملی دارند و همچنین دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دسته اولویتهای دانشگاه برای حضور در دانشگاه قرار دارند، البته ناگفته نماند در بین این دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز اولویت با دانشجویانی است که باید پروژه انجام بدهند و امتحان جامع دارند.
شما به خوابگاهها اشاره کردید. با توجه به اینکه این بحث مطرح شده است که دانشجویان جدیدالورود هم میتوانند ۲هفته در دانشگاه حضور داشته باشند، قرار است چطور برنامهریزی شود تا در رابطه با حفظ پروتکلها نگرانی ایجاد نشود؟
دانشجویان جدید الورود الزامی به حضور ندارند، از ابتدای تابستان یک دستورالعمل برای دانشگاهها ارسال و به صراحت در آن دستورالعمل اعلام شده است که دانشجویان جدیدالورود در دسته دانشجویان اولویتدار برای حضور قراردارند اما این بهمعنای الزام حضور این دانشجویان نیست.
در آن دستورالعمل تأکید شده است که این حضور در بازه زمانی کوتاه دو تا سه هفتهای میتواند صورت بگیرد تا دانشجویان با حضور در دانشگاه با فضای دانشگاه و استادها آشنا شوند. در واقع این حضور تنها برای آشنایی است و با مدیریت دانشگاه قابل اجراست؛ یعنی اگر دانشگاهی به هر دلیل نتواند زمینه حضور این دانشجویان را فراهمکند، این کار را انجام نمیدهد و دانشجویان جدیدالورود هم ترم اولشان را بهصورت مجازی سپری خواهند کرد. اولویت اصلی همه ما سلامت دانشجویان است و مهمترین کار برای ما این است که سلامت دانشجویان را تضمینکنیم.
یکی از مباحثی که ذهن بسیاری از دانشجویان را بهخود درگیر کرده است، بحث هزینههای اینترنت و دسترسی به ابزار حضور در کلاسهای مجازی است. این دغدغه در رابطه با دانشآموزان نیز وجود داشت و آموزشوپرورش توانست با یک سری اقدامات تا حدودی مشکل را رفع و رجوع کند. آیا وزارت علوم برای حل این مشکل دانشجویان اقدامی کرده است؟
یکی از چالشهای اصلی آموزش الکترونیک بحث ارتباطات است که بر بستر شبکههای اینترنتی شکلمیگیرد. هزینه را نیز باید بهعنوان چالش دیگر این حوزه معرفی کرد؛ چرا که پرداخت هزینه معمول از جانب دانشجویان و استادان، بار سنگینی بر دوش این افراد قرار میدهد. در کنار این موارد نباید فراموش کرد که بحث سخت افزار و نرم افزار نیز راه پرمانعی را پیشروی آموزش مجازی قرار داده است.
برای بحث هزینهها در ترم گذشته با همکاری وزارت ارتباطات و اپراتورهای سرویسدهنده، اینترنت برای دانشگاهها و مؤسسههای آموزش عالی -که اطلاعاتشان در اختیار وزارت ارتباطات قرارگرفت- رایگان شد. البته این امکانات برای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و افرادی بود که از بستر ارتباطی این دانشگاهها استفاده میکردند؛ یعنی دانشجویی که در فضای دانشگاه قرارمیگرفت میتوانست از این اینترنت رایگان استفاده کند اما اگر بهعنوان مثال از فضاهایی مانند واتساپ و سایر زیرساختها به جز دانشگاهها استفاده میکرد، از این اینترنت رایگان بهره نمیبرد؛ چرا که امکان چنین کاری وجود ندارد. برای ترم آینده هم قول دادهشده است که تسهیلات مشابهی برای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی درنظر گرفتهشود.
یعنی برای ترم جدید با وزارت ارتباطات رایزنیهایی انجام دادهاید؟
بله، رایزنی انجام شده است و قول دادهاند که این کار را بکنند. البته این موضوع هنوز قطعی نشده است. تفاوت ما با آموزشوپرورش این است که آموزشوپرورش از یک شبکه واحد به نام شاد برخوردار است اما دانشگاههای ما هر کدام سیستم خودشان را دارند و اینگونه نیست که یک سیستم واحد مرکزی برای دانشگاهها درنظر گرفته شدهباشد.
در بحث آموزش مجازی یک بخشی مربوط به توانایی استادان برای تدریس غیرحضوری و استفاده از ابزارهای آموزش مجازی است. از نظر شما تمام استادان از چنین ظرفیتی برخوردار هستند؟ اگر استادی در این حوزه دچار مشکل باشد، چه راهکاری اندیشیدهاید؟
آموزش الکترونیک چالشهای زیادی دارد. یکی دیگر از چالشهای این حوزه مربوط به بحث توانمندسازی اعضای هیأتعلمی، دانشجویان و کارشناسان است. در اسفندماه که آموزش مجازی را آغاز کردیم، درصد بالایی از اعضای هیأتعلمی، دانشجویان و کارشناسان دانشگاه با این ابزار آموزشی تا حدودی آشنا بودند و در چندماه گذشته تلاش کردهایم تا از طریق کلاس آموزشی، فایلهای تصویری و جزوههای الکترونیک، زمینه را برای آشنایی با نرمافزارها مهیا کنیم. ما امیدوار هستیم که همکاران ما در دانشگاهها و مؤسسات آموزشعالی در ترم جدید با توجه به تجربهای که پیداکردهاند، موفقتر عملکنند.
این توضیحات به این معناست که تمام استادان برای شروع ترم جدید در قالب آموزش مجازی آمادهاند؟
ممکن است که برخی از همکاران در این حوزه ضعف داشته باشند اما بدون شک این ضعف جبران خواهدشد و باید بگویم که ما نسبت به اسفند سال گذشته، در جایگاه بهتری قرارداریم.
اگر استادی وجود داشته باشد که توانایی آموزش مجازی را نداشته باشد، شما چه راهی برای حل مشکل درنظرگرفتهاید؟
این بحثی بود که در جلسه با معاونان آموزشی دانشگاهها مطرح شد. ما در چندماه گذشته در این رابطه چندین جلسه با رؤسا و معاونان آموزشی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی داشتیم. در آن جلسه بحث شد که اگر یک عضو هیأت علمی به هر دلیلی نخواهد یا نتواند از ابزار آموزش الکترونیک استفاده کند، باید چه کرد؟ توصیه ما به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی این بود که برای ترم جدید، آن استاد را جایگزین کنند؛ چرا که دانشجویان میتوانند از خدمات سایر اعضای هیأت علمی استفاده کنند؛ بهعبارت دیگر ما نباید بهدلیل اینکه یک استاد نمیتواند از ابزار آموزشی استفاده کند، آموزش را تعطیل کنیم. اگر در دانشگاهی نتوانیم شرایط حضور فیزیکی را فراهم کنیم و از سوی دیگر عضو هیأت علمی هم نتواند یا نخواهد درس را بهصورت مجازی ارائه کند، توصیه ما این بوده است که آن استاد با استاد دیگری که امکان آموزش مجازی دارد، جایگزین شود.
در این میان برخی از دانشجویان این دغدغه و سؤال را مطرح میکنند که چرا در شرایطی که کلاسهای دانشگاه بهصورت مجازی برگزار میشود اما تغییری در میزان شهریه دانشگاهها رخ نداده است؟
هزینه دانشگاههای فعال در آموزش حضوری بهصورت محسوسی کاهش پیدا نکرده است. اگر هزینههای دانشگاهها را فهرستکنیم، متوجهمیشویم که در صد کمی از این فهرست ناشی از حضور فیزیکی دانشجویان است، سرپا نگه داشتن ساختمان دانشگاه، پرداخت حقوق هیأت علمی و استادهای حقالتدریس و... هزینههای ثابت هستند و در شرایط کرونا هم تغییری نکردهاند. علاوه بر این باید توجه کنیم که اکثر دانشگاهها و مؤسسات مالی ما تا پیش از کرونا از زیرساختهای مناسب آموزش مجازی برخوردار نبودند؛ تمام این موارد برای دانشگاه هزینه دارد. در هر صورت شهریه دانشجویان از جانب هیأتامناء تعیین میشود، این در حوزه کاری ما نیست و من نمیتوانم نظر قطعی بدهم.
منبع مطلب : www.hamshahrionline.ir
مدیر محترم سایت www.hamshahrionline.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
زمان قطعی آغاز ترم جدید دانشگاهها اعلام شد | تکلیف حضور قبولیهای کنکور در دانشگاه مشخص شد
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه بازدید از حوزه برگزاری کنکور در مصلای تهران با تاکید بر اینکه آزمون امروز داوطلبان گروه علوم تجربی در حوزههای امتحانی از جمله مصلای تهران در شرایط خوبی برگزار میشود، گفت: خوشبختانه شرایط برگزاری آزمون در حوزههای آمتحانی به گونهای است که پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری تعریف شده در دستورالعمل به خوبی اجرا میشوند ضمن اینکه حوزههای برگزاری امتحانی فضای مناسبی دارند.
وی افزود: من از حوزههای دیگر آزمون سراسری نیز بازدید داشتهام. خوشبختانه نتیجه تلاش همکاران ما برای برگزاری بهتر آزمون با اجرای پروتکلهای بهداشتی مفید بود و حداقل فاصله ۱.۸۰ سانتیمتری صندلیها را رعایت کردهاند و امروز نیز شاهد برگزاری بزرگترین آزمون گروه آزمایشی یعنی رشتههای علوم تجربی هستیم و انشاءالله این هماهنگیهایی که در سطح ملی برای برگزاری آزمون اتفاق افتاده است به عنوان یک نمونه کار جهادی باقی خواهد ماند.
وزیر علوم توضیح داد: هدف اصلی همه دستاندرکارانی که برای برگزاری آزمون سراسری امسال کمک کردهاند ایجاد آسایش فکری خانوادهها و آرامش خاطر داوطلبان است تا بتوانیم یکی از برنامههای مهم سالیانه را به خوبی اجرایی کنیم و داوطلبان بتوانند در سال تحصیلی جدید وارد دانشگاهها شوند.
دکتر غلامی گفت: همانگونه که سازمان سنجش نیز اعلام کرده، نتایج نهایی آزمون سراسری اواخر مهر اعلام خواهد شد و دانشگاهها ثبتنام خود را همانند سالهای قبل انجام خواهند داد. طبیعتا امسال ثبتنام دانشگاهها به صورت مجازی خواهد بود و تلاش دانشگاهها این است که بتوانند در نیمسال جدید شرایطی را فراهم کنند تا چند هفتهای پذیرفتهشدگان جدید در محیط دانشگاه باشند.
وی افزود: تلاش ما این است که داوطلبان جدیدالورود هرچه زودتر یعنی از اوایل آبان جاری کلاسهای آموزشی خود را شروع کنند و توصیه کردیم دانشگاهها از دانشجویان خود در نیمسال اول ثبتنام به عمل آورند و این موضوع را خود مدیریت کنند به این ترتیب که یا به تعداد کمتری واحد ارائه کنند یا اینکه با طولانی کردن نیمسال بتوانند برنامه آموزشی خود را پیش ببرند.
وزیر علوم تاکید کرد: همه ما دعا می کنیم که شرایط شیوع ویروس کرونا و روند کنترل آن بهبود پیدا کند و بتوانیم همه دانشجویان را در محیط دانشگاه مجددا ببینیم اما شروع ترم دانشگاهها از ۱۵ شهریور قطعی است. چون آموزش دانشگاهها به شکل مجازی است و ما تجربه نیمسال قبل را نیز داریم عملا کلاسهای خود را از همان ۱۵ شهریور آغاز خواهیم کرد.
منبع مطلب : www.hamshahrionline.ir
مدیر محترم سایت www.hamshahrionline.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مطالب مرتبط
نظر خود را بنویسید
آخرین مطالب
- دانلود آهنگ کی بد بود من یا تو از میثم ابراهیمی۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- نم نمای بارون اومد شاخه گل من نیومد ریمیکس کامل۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- دانلود آهنگ دوباره شب و روز من شده به تو فکر کنم۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- فیلم سینمایی مردان سیاه پوش 2 دوبله فارسی اپارات۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- دانلود اهنگ ای دایه دایه دنیا چه بی وفایه ریمیکس۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- بیوگرافی ریحانه پارسا بازیگر نقش لیلا در سریال پدر۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- دانلود آهنگ وقتی که ظلمت میکشه رو صورت خورشید نقاب۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- دانلود سایفون برای اندروید با لینک مستقیم تلگرام۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- اهنگ مثل تو جایی ندیدم چقد تنهایی کشیدم با گیتار۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- آهنگ وقتی که ظلمت میکشه رو صورت خورشید نقاب کامل۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- دانلود سریال ترکی روزی روزگاری در چوکوروا قسمت 14۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- سريال عشق حرف حساب حاليش نيست قسمت 32 دوبله فارسی۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- سريال عشق حرف حساب حاليش نيست قسمت ۲۷ دوبله فارسی۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- سريال عشق حرف حساب حاليش نيست قسمت 31 دوبله فارسی۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- دانلوداهنگ وقتی که ظلمت میکشه رو صورت خورشید نقاب۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- دانلود آهنگ مازندرانی هوا طوفانی بوه دلبر روانی بوه۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- دانلود آهنگ کجا باید برم یه دنیا خاطرت تورو یادم نیاره۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- پیامبر و یارانش چند سال در محاصره ی اقتصادی بودند۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- ماه فروماند از جمال محمد سرو نباشد به اعتدال محمد۱۳۹۹/۱۲/۱۱
- دانلود انیمیشن باب اسفنجی شلوار مکعبی دوبله فارسی۱۳۹۹/۱۲/۱۱
مطالب تصادفی
- دوتایی سوار ابرا شدیم یه روزیو۱۳۹۹/۱۱/۲۵
- اهنگ میگویند میروی با آخرین باران زبانم لال ویدیو آپارات۱۳۹۹/۱۲/۱
- دانلود اهنگ چه شبایی با چه حالی قولتو دادم به قلبم۱۳۹۹/۱۱/۲۹
- چگونه می توانیم از امکانات عمومی بطور مناسب استفاده کنیم۱۳۹۹/۱۱/۲۸
- بیله بیله یاندی اورگیم یانا یانا سوندی اورگیم چیناره ملک زاده۱۳۹۹/۱۲/۴
- دانلود آهنگ از دریا نترسانم که من درقلب تو جان میدهم۱۳۹۹/۱۲/۲
- دانلود اهنگ هر جا قدم زدم فقط دیدم صورتتو اعصابم ریخته به هم لعنتی کجایی تو۱۳۹۹/۱۱/۱۲
- سعدی اگر عاشقی کنی و جوانی عشق محمد بس است و آل محمد چند جمله است۱۳۹۹/۱۲/۱
- جواب فعالیت های کتاب کارگاه نوآوری و کارآفرینی پایه یازدهم۱۳۹۹/۱۱/۲۷
- نمونه سوالات مطالعات اجتماعی هفتم درس 1تا24 با جواب۱۳۹۹/۱۱/۱۵
- چگونه رزمندگان به منظور عبور از عرض رودخانه اروند از پدیده جزر و مد استفاده می کردند۱۳۹۹/۱۱/۲۷
- تذکر دادن به دیگران درباره ی کارهای بد چه ضرورتی دارد۱۳۹۹/۱۲/۵
- اهنگ مگه دوسم نداشتی چرا رفتی تنهام گذاشتی ریمیکس۱۳۹۹/۱۱/۱۵
- اهنگ بیا این روانیو اروم کن ببین بعد تو داغون شد۱۳۹۹/۱۱/۱۵
- کلیپ بزن روزگار که هر سازی بزنی مجبوریم بات برقصیم۱۳۹۹/۱۱/۲۶