دستهبندیها
- منتشر شده در سه شنبه ۱۳۹۹/۱۱/۲۸

دانلود کنید
پیامبر اسلام برای نجات مسلمانان گروهی از آنها را به سرپرستی را از سایت نکس ایران دریافت کنید.
از سرپرستی کاروان مهاجران حبشه تا فرماندهی سپاه اسلام
جعفر بن ابی طالب بن عبدالمطلب مشهور به جعفر طیار و ذوالجناحین، سومین فرزند ابوطالب، پسرعموی پیامبراکرم(ص)، برادر بزرگتر امام علی(ع) و صحابی رسول خدا(ص) بود.
وی دارای مقام و منزلت بسیاری نزد پیامبر اکرم(ص) بود و رسول خدا او را به عنوان سرپرست کاروان مسلمانان در مهاجرت به حبشه برگزید. پیامبر(ص) پس از بازگشت جعفر از حبشه به او نمازی آموخت که به نماز جعفر طیار مشهور است. جعفر در جنگ موته به شهادت رسید. مزار او در اردن است.
بنا بر نظر مشهور، تولد جعفر، بیست سال پیش از بعثت پیامبر(ص) در طایفه بنی هاشم از قبیله قریش اتفاق افتاد. پدر وی ابوطالب از بزرگان قریش و مادرش فاطمه بنت اسد بود. وی سومین فرزند ابوطالب پس از طالب و عقیل بود. فرزند چهارم ابوطالب ، علی(ع) است. گفته شده است فاصله بین هر کدام از برادران ده سال بوده است.
همسر و فرزندان
نام همسر جعفر، اسماء بنت عمیس بن نعمان است. فرزندان او، عبدالله، عون، محمد و احمد هستند که همگی از اسماء میباشند.ابن عنبه، هشت فرزند برای جعفر از اسماء بنت عمیس میشمرد.
بنابر آن چه در منابع و متون دینی آمده وی از مرتبت و منزلت والایی برخوردار است.
روایت شده که پیامبر(ص) فرمود: مردم از درختهای مختلف خلق شدهاند، اما من و جعفر مانند یک درخت هستیم و از یک طینت واحده آفریده شدیم.و در روایتی دیگر فرمود: جعفر! تو در چهره و اخلاق شبیه من هستی.این شباهت به گونهای بود که هر کس جعفر را میدید میگفت: «سلام بر تو یا رسول الله» به گمان این که پیامبر(ص) است و جعفر در پاسخ میگفت: من رسول خدا نیستم، من جعفر هستم.
وی مورد علاقه شدید پیامبر اکرم(ص) بود. رسول خدا(ص) از غنایم غزوه بدر به جعفر بخشید با این که وی در جنگ حضور نداشت.همچنین پیامبر(ص) در بازگشت از غزوه پیروزمندانه خیبر علیه یهودیان، جعفر را که از حبشه بازگشته بود ملاقات کرد، او را در آغوش گرفت، میان دو چشم او را بوسید و فرمود: به خدا قسم نمیدانم برای کدام یک مسرور باشم، دیدار جعفر یا فتح خیبر؟.آن گاه به او نمازی آموخت که به «نماز جعفر طیار» معروف است.
علاقمندی امیر مؤمنان(ع) به او نیز تا آن جا بود که عبدالله بن جعفر میگوید: هر گاه درخواستی را از عمویم علی(ع) داشتم و به حق پدرم - جعفر - او را قسم میدادم آن را میپذیرفت.
آن چه درباره مقام و منزلت جعفر بن ابی طالب آمده، همین بس که برخی آیات قرآن کریم در شأن او نازل شده است. علی بن ابراهیم قمی در ذیل آیه مِّنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّـهَ عَلَیهِ ۖ فَمِنْهُم مَّن قَضَیٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن ینتَظِرُ ۖ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدیلًا (ترجمه: از میان مؤمنان مردانیاند که به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا کردند. برخی از آنان به شهادت رسیدند و برخی از آنها در [همین] انتظارند و [هرگز عقیده خود را] تبدیل نکردند.)[ احزاب-۲۳] ، روایتی را از امام باقر(ع) نقل میکند که مراد از کسانی که بر عهد خویش وفادار ماندند و جان خویش را تسلیم کردند حمزه و جعفربن ابی طالب است.
یا آیه أُذنَ لِلَّذینَ یقَاتَلُونَ بأَنَّهُمْ ظُلِمُوا ۚ وَإِنَّ اللَّـهَ عَلَیٰ نَصْرِهِمْ لَقَدیرٌ (ترجمه: به کسانی که جنگ بر آنان تحمیل شده، رخصت [جهاد] داده شده است، چرا که مورد ظلم قرار گرفتهاند، و البته خدا بر پیروزی آنان سخت تواناست.)[ حج-۳۹] که در شأن علی(ع)، حمزه و جعفر نازل شده است.
در سال پنجم بعثت و به دنبال اذیت و آزار کفار به مسلمانان، گروهی از آنان به دستور پیامبر(ص) از مکه به حبشه مهاجرت کردند که سرپرستی کاروان مهاجرین، بر عهده جعفربن ابی طالب بود.گفته شده تعداد آنان ۸۲ مرد به غیر از زنان و کودکان بود. پیامبر(ص) به مهاجرین فرمود: گروهی از شما به حبشه هجرت کنید، زیرا پادشاه حبشه فردی صالح است و به هیچ کس ستم روا نمیدارد. به آن جا بروید تا خداوند در کار مسلمانان گشایشی ایجاد کند.
نجاشی پس از ورود مهاجران مسلمان، آنان را به دربار طلبید. جعفربن ابی طالب رو به نجاشی گفت: «من آن چه را از راهنما و پیامبرم شنیدهام خواهم گفت.» سپس جعفر به منزله سخن گوی اسلام، چنین گفت: ما را پیامبری آمده ست که ما را به کنار گذاردن بتها، ترک رباخواری، حرمت ظلم و خونریزی به غیر حق، حرمت فحشا و پلیدی امر کرده و به نماز، زکات، عدل و احسان خویشاوندان ملزم ساخته است. سپس از جعفربن ابی طالب پرسید: «آیا از آن چه پیامبرتان از سوی خدا آورده است، چیزی همراه داری؟ جعفر نیز آیههایی را از سوره مریم که جایگاه حضرت مریم و عیسی(ع) را روشن میساخت، خواند. نجاشی با شنیدن آن آیهها سخت گریست.وی پس از استماع سخنان جعفر، مشرکان مکه را که با هدایایی نزد نجاشی آمده بودند تا مسلمانان را نپذیرد از حبشه اخراج کرد و مسلمانان در امنیت کامل در آن سرزمین زندگی کردند.
حضور مسلمانان در حبشه تا اواخر سال ششم هجری ادامه داشت. پیامبر(ص) قبل از غزوه خیبر، از نجاشی خواست تا مسلمانان را بازگرداند. نجاشی نیز پذیرفت، اسلام آورد و جعفر و دیگران را همراه عمرو بن امیه ضمری سفیر رسول خدا(ص) با دو کشتی به مدینه فرستاد.
فرمانده سپاه اسلام
پس از فتح خیبر و مراجعت جعفر از حبشه، رسول اکرم(ص) در جمادی الاول سال هشتم هجری، جعفر را به عنوان فرمانده اول سپاه به موته فرستاد تا با سپاهیان روم شرقی بجنگندند. وی فرمود: اگر جعفر کشته شد، زید بن حارثه فرمانده سپاه خواهد بود و اگر او نیز کشته شود، عبدالله بن رواحه فرماندهی را بر عهده بگیرد.برخی نیز زید بن حارثه را فرمانده اول دانسته و جعفر را امیر دوم سپاه گفتهاند.
جعفر در جنگ موته در جمادی الاولی سال هشتم هجری به شهادت رسید. ابوالفرج اصفهانی، اولین شهید از فرزندان ابوطالب در اسلام را، جعفر بن ابی طالب خوانده است.طبری مینویسد: پس از شهادت زید، جعفر پرچم را در دست گرفت و شروع به جنگ کرد. چون دید دشمن دورش را احاطه کرده، از اسبش پیاده شد و آن را پِی کرد. سپس جنگید تا دو دستش قطع گردید و شهید شد در این حال بود که در اثر ضربات دشمن از میان دو نیم شد. رسول خدا (ص) با آگاه شدن از خبر شهادت جعفر بسیار اندوهگین شد و گریست و فرمود که خداوند به جای دو دست، به وی دو بال داد که با آنها در بهشت، پرواز میکند از همین رو جعفر به ذوالجناحین (دارای دو بال) و طیار مشهور شد..بنا بر قول مشهور، وی در سن ۴۱ سالگی و دهمین نفری بود که در این جنگ، به شهادت نائل آمد.
شیخ صدوق روایت کرده است پیامبر(ص) پس از شهادت جعفر بر خانوادهاش وارد شد و سخت گریست و فرزندان جعفر را در بغل گرفت و مورد تفقد قرار داد.روایت شده که اسماء بنت عمیس و کعب بن مالک در رثای جعفر بن ابی طالب اشعاری را سرودند.
مدفن
مدفن وی و دیگر شهدای موته در منطقهای به نام مزار در نزدیکی موته (اردن) و مورد احترام همگان است. جعفر بن ابی طالب، عبدالله بن رواحه و زید بن حارثه در یک قبر دفن شدند و قبر پنهان داشته شد.این مقبره در سالیان اخیر توسط وهابیان تندرو به آتش کشیده شد.
منبع مطلب : www.khabaronline.ir
مدیر محترم سایت www.khabaronline.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
اندروید
اندروید
هجرت به حبشه
هجرت به حبشه، مهاجرت گروهی از مسلمانان مکه به حبشه برای رهایی از ظلم و ستم مشرکان در سالهای آغازین پس از بعثت بود. هجرت به حبشه در دو مرحله با دستور پیامبر اسلام(ص) صورت گرفت؛ در مرحله اول یازده زن و مرد مسلمان و در مرحله دوم ۸۳ نفر به سرپرستی جعفر بن ابی طالب به صورت مخفیانه مهاجرت کردند.
قریش در پی برگرداندن آنان به مکه، عمرو بن عاص و عبدالله بن ابی ربیعه را به حبشه فرستادند؛ اما نجاشی، پادشاه حبشه، با شنیدن سخنان جعفر بن ابی طالب از بازگرداندن مسلمانان خودداری کرد.
عدهای از مسلمانان در حبشه از دنیا رفتند و بعضی دارای فرزند شدند؛ عبدالله بن جعفر شوهر حضرت زینب(س) در حبشه متولد شد. مهاجرین بعد از هجرت پیامبر به مدینه، به تدریج پیش و بعد از فتح خیبر نزد پیامبر(ص) بازگشتند.
علت مهاجرت
مسلمانان در مکه از سوی قریش مورد آزار و اذیت بودند.[۱] بدین جهت پیامبر(ص) به مسلمانان دستور داد به حبشه هجرت کنند؛ چرا که حاکم آنجا، نجاشی، مسیحی پارسا و عادلی بود.[۲] این مهاجرت به صورت پنهانی بود و دو کشتی از تجار آنان را به نصف قیمت به حبشه بردند.[۳] مسلمانان دو بار به حبشه هجرت کردند که بر مبنای گفته یعقوبی، در دفعه اول دوازده و در مرتبه دوم هفتاد نفر بهجز زنان و فرزندان به حبشه هجرت کردند.[۴]
هجرت اول
در هجرت اول، مسلمانان در قالب یازده مرد و چهار زن به سوی حبشه رفتند، مشرکان آنان را تعقیب کردند ولی نتوانستند به آنان دست یابند. مسلمانان در حبشه به سر میبردند که به آنان خبر رسید مشرکان قریش اسلام آوردهاند، لذا مسلمانان به مکه بازگشتند. هنگامیکه به نزدیکی مکه رسیدند پی بردند که اسلام آوردن قریش دروغی بیش نبوده،[۵] اما مسلمانان که توان بازگشت به حبشه نداشتند، به صورت انفرادی یا در پناه افراد مختلف به داخل شهر وارد شدند.[۶] عثمان بن مظعون در پناه ولید بن مغیره وارد مکه شد، اما وقتی دید دیگر مسلمانان تحت فشار و شکنجه هستند، از پناهدهنده خواست امان خود را بردارد تا وی نیز شکنجه شود. عثمان پس از شکنجه شدن اظهار خوشحالی میکرد.[۷]
مهاجرین هجرت اول
هجرت دوم
بار دیگر مسلمانان به دستور پیامبر(ص) و این بار به سرپرستی جعفر بن ابی طالب به حبشه هجرت کردند. تعداد مهاجرین در این سفر ۸۳ نفر بود.[۲۰]
مهاجرین هجرت دوم
عکس العمل قریش
پس از مهاجرت دوباره عدهای از مسلمانان به حبشه، قریش به تکاپو افتاده و از آنجا که با حبشیان رابطه بازرگانی داشتند و میانشان دوستی بود،[۲۸] عمرو بن عاص و عبدالله بن ابی ربیعه را با هدایایی نزد نجاشی پادشاه حبشه فرستادند.[۲۹] عمروعاص پناهندگان را بردههایی نادان معرفی کرد که از دین خود بیرون شدهاند. نجاشی بر آن شد تا علت را از خود مهاجرین جویا شود، لذا بزرگان دینی کشورش را جمع کرد و با حضور آنان، علت مهاجرت را از مسلمانان پرسید. جعفر بن ابی طالب پاسخ داد:
نجاشی به مشرکان گفت: بروید، به خدا سوگند که هرگز ایشان را نزد شما نخواهم فرستاد و آن دو با سرافکندگی بازگشتند.[۳۰]
بازگشت مهاجران
بازگشت مهاجران از حبشه تدریجی بود. آن عده که پس از مهاجرت اول بازگشته بودند، در مکه مانده و همراه مسلمانان به مدینه هجرت کردند. عدهای نیز دو سال پیش از جنگ خیبر و بقیه پس از فتح خیبر به مدینه بازگشتند.[۳۱]
پیامبر(ص) عمرو بن امیة الضمری را نزد نجاشی فرستاد تا بازگشت آنان را میسر سازد.[۳۲]
بازگشت آخرین مهاجر از حبشه، در سال هفتم و همزمان با فتح خیبر بود.[۳۳] در بین آخرین مهاجران، جعفر بن ابیطالب، به همراه همسرش اسماء بنت عمیس و فرزندش عبدالله بن جعفر بودند.[۳۴] وقتی جعفر نزد پیامبر آمد، رسول خدا(ص) پیشانی او را بوسید و گفت نمیدانم برای کدام پیروزی شادمان باشم؛ فتح خیبر یا بازگشت جعفر.[۳۵]
درگذشتگان
از میان مهاجران به حبشه، هشت نفر از دنیا رفته و در همان جا دفن شدند:
متولدان در حبشه
طبق نقلهای تاریخی، افراد زیر در سرزمین حبشه به دنیا آمدند:
جستارهای وابسته
پانویس
منابع
منبع مطلب : fa.wikishia.net
مدیر محترم سایت fa.wikishia.net لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مطالب مرتبط
نظر خود را بنویسید
آخرین مطالب
- دانلود آهنگ رفیقم داغتو نبینم غصه خوردنتو نبینم ریمیکس۱۳۹۹/۱۲/۷
- امام سجاد چگونه خود را برای سفر مرگ آماده کرد پایه هفتم۱۳۹۹/۱۲/۷
- محصول ال ای دی اسنوا سایز 43 اینچ مدل ssd-43sa1580t هوشمند۱۳۹۹/۱۲/۷
- درباره مفهوم عبارت وطن دوستی نشانه ایمان است یک بند بنویسید۱۳۹۹/۱۲/۷
- انشا درمورد کلاغ خواست راه رفتن کبک را یاد بگیرد راه رفتن خودش را هم فراموش کرد۱۳۹۹/۱۲/۶
- مثل قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود یعنی چه کلاس دوم۱۳۹۹/۱۲/۶
- یک نمونه از تسلیم پیامبران الهی در برابر دستورات خداوند۱۳۹۹/۱۲/۶
- www.esale.ikco.ir با دریافت کد کاربری و رمز عبور اختصاصی۱۳۹۹/۱۲/۶
- معنی ضرب المثل هیچ ارزانی بی علت نیست و هیچ گرانی بی حکمت۱۳۹۹/۱۲/۶
- دانلود فیلم سینمایی مردان سیاه پوش بین المللی دوبله فارسی۱۳۹۹/۱۲/۶
- وقتی میخواهی عیوب دیگران را یاد کنی عیوب خویش را به یاد آور۱۳۹۹/۱۲/۶
- کلماتی که مثل هم نوشته میشوند ولی معنی متفاوتی دارند دوم دبستان۱۳۹۹/۱۲/۶
- مفهوم ضرب المثل دشمن دانا بلند ت می کند بر زمینت می زند نادان دوست۱۳۹۹/۱۲/۶
- معنی پدر را گفتم از اینان یکی سر بر نمیدارد که دوگانه ای بگزارد۱۳۹۹/۱۲/۶
- چه ارتباطی میان تولی و تبری و امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد۱۳۹۹/۱۲/۶
- سمند ال ایکس سال بنزینی با کیسه هوای راننده و سرنشین و رینگ فولادی۱۳۹۹/۱۲/۶
- چراپیامبران الهی درراه انجام دستورات خداوند استقامت فراوانی میکردند۱۳۹۹/۱۲/۶
- عمومی ترین رسانه جمعی چیست۱۳۹۹/۱۲/۶
- از بهترین حالت هایی که دعا در آن مستجاب می شود چه زمانی از توضیح دهید۱۳۹۹/۱۲/۶
- وضعیت سلامتی یک فرد چگونه می تواند سبک زندگی او را تحت تاثیر قرار دهد۱۳۹۹/۱۲/۶
مطالب تصادفی
- با وجود همه تهدیدها وضعیت امنیت کشورمان را چگونه ارزیابی میکنید دفاعی دهم۱۳۹۹/۱۲/۲
- دانلود آهنگ بالا بالای دا اون بالا خدای دا با گیتار۱۳۹۹/۱۱/۲۶
- پیامبران برای انجام رسالتهای خود چه کارهایی انجام می دادند۱۳۹۹/۱۲/۲
- دانلود فیلم دختر کفشدوزکی و گربه سیاه دوبله فارسی۱۳۹۹/۱۲/۱
- دانلود اهنگ رضا بهرام پرپر کردم گل باغ غرورم را ریمیکس۱۳۹۹/۱۱/۱۷
- سایت همسریابی شیدایی 692 هزار نفر آماده ازدواج دائم و موقت۱۳۹۹/۱۱/۱۷
- امریکا در کشور های غرب اسیا بخصوص اطراف ایران چه تعداد پایگاه نظامی دارد علت این امر چیست۱۳۹۹/۱۱/۲۷
- اهنگ ترکی شنیدم بدون من مثل یه ادم زخمی هستی با صدای زن۱۳۹۹/۱۱/۱۴
- کارتون باب اسفنجی دوبله فارسی کامل جدید سینمایی۱۳۹۹/۱۲/۶
- دانلود اهنگ اصلا خبر داری چقدر دلتنگتم بی معرفت۱۳۹۹/۱۱/۱۵
- اگر فهمیدیم نوجوان ما دوست دختر یا دوست پسر دارد۱۳۹۹/۱۱/۱۵
- سازمان وظیفه عمومی ناجا تهران۱۳۹۹/۱۱/۱۵
- سریال چینی دختر تکشاخ من قسمت 21 با زیرنویس فارسی۱۳۹۹/۱۲/۱
- داستان کوتاهی از زبان خط فارسی بنویسید کلمات متضاد مانند فراز و فرود۱۳۹۹/۱۱/۱۳
- ویتامین مورد نیاز برای رشد استحکام استخوان ها۱۳۹۹/۱۲/۶